Rubin eljegyzési gyűrű

Mind a(z) 7 találat megjelenítve

A rubin egy értékes drágakő, amelyet mélyvörös színe miatt értékelnek. Ezek a drágakövek jellemzően vörös színűek,  szépségükről, ritkaságukról ismertek. A szerelmet, szenvedélyt és a bátorságot szimbolizálja, számos metafizikai tulajdonsággal is bír. Állítólag fokozza a vitalitást, javítja a koncentrációt és növeli az önbizalmat.

A belőlük készült ékszerek többféle stílusban és kivitelben készíthetők el, melyek központi eleme a rubin. A drágakő keménysége miatt, szinte bármilyen fémből készült gyűrűbe befoglalható, beleértve az aranyat, ezüstöt és platinát is. A szerelem, szenvedély és barátság szimbóluma miatt ideális eleme az eljegyzési gyűrűknek, karikagyűrűknek egyaránt.

Rubin Gyémánt Eljegyzési Gyűrű

A rubin gyémánt gyűrű egy olyan gyűrű, amely rubin drágakövet és egy vagy több gyémántot tartalmaz.  A két nemes kristály párosítása azért is különleges, mert a különleges rózsaszínes piros, piros,  jéghideg fehér színnel párosul.  A gyémántok által, nemcsak díszesebb, hanem egy magasabb kategóriájú ékszert kaphatunk.

A gyűrű ára változhat a felhasznált drágakövek méretétől, minőségétől és ritkaságától, valamint a tervezés összetettségétől és a felhasznált fémtől függően.

Rubin kristály tulajdonságai

A rubin a korund ásványi változata, amely az egyik legkeményebb ásvány a Földön. A MOHOS keménységi skálán a 9. helyen áll. Színe azért vörös, mert a korund ásvány anyag kristályszerkezetében króm van jelen. A kristály vörös színének intenzitása és árnyalata a króm kristályon belüli mennyiségétől és eloszlásától, valamint egyéb tényezőktől, például más ásványok jelenlététől és a rubin keletkezésének módjától változhat. Szinéi a lilás rózsaszíntől egészen a mély vörösig terjed.

Rubin árát meghatározó tényezők

A rubin árát csakúgy, mint egyéb drágakövekét, négy fő tényező határozza meg, a színük, csiszolásuk, nagyságuk és tisztaságuk. A kereskedelemben, szín szempontjából, az élénk galambvérvörös a legértékesebb. A csiszolás és a tisztaság párosítása, a megmunkált kristály tűzében, ragyogásában játszik nagy szerepet, hiszen a közepes és a nagy tisztaságú kövek brillanciáját a csiszolás minősége és formája  határozza meg. Ár képzés szempontjából érdemes még a kristály lelőhelyének fontosságát megemlíteni. A legdrágább rubinkristályok a burmai rubinok.

Múlt és jelen

A rubint a történelem során mindig is nagyra értékelték a szépségük és szimbolikájuk miatt. Az ókori kultúrákban úgy tartották, hogy a rubinnak védő ereje van, és gyakran hordták ékszerekben talizmánként. Az idők folyamán a rubin ékszerek népszerűsége fennmaradt. Gyakran választják eljegyzési gyűrűként és évfordulós ajándéknak. A 40. házassági évforduló a Rubinlakodalom.

Rubin és az Atr Deco stílus

Az Art Deco egy népszerű művészeti irányzat, amely a 20. század elején alakult ki. Főbb jellemzői a merész, légies és geometrikus formatervezése és a fényűző anyagok, mint az arany, platina és drágakövek használata. Az Art Deco ékszerekben a rubinokat, gyakran platina vagy aranyba foglalták. A nagy kontraszt elérése érdekében, gyémántokkal vagy más drágakövekkel párosították. Az Art Deco rubinékszerek egyik leghíresebb példája a Cartier „Tutti Frutti” karkötő, amelyet az 1920-as években készítettek.

Rubin eljegyzési gyűrű stílusok

Az első és legletisztultabb gyűrűstílus a Soliter gyűrű, amely egyköves gyűrűt jelent. Álltalában ennél a stílusnál a kő egy karmos vagy zárt foglalatban, enyhén kiemelve a gyűrű közepén helyezkedik el. A második közkedvelt gyűrűforma a Soliter felfejlesztett változata, ahol a középső kő mellé a gyűrű sín részében egyéb köveket helyezünk el (például gyémántokat), ezáltal díszesebbé téve a gyűrűnket. Végül a Halo stílust emelnénk ki, ahol már nemcsak a sín részben találhatók egyéb kövek, de a fő követ (center kő) is körbe kövezzük.

A rubin és az arany színeinek párosítása

A rubin meleg színének köszönhetően tökéletesen illik az arany meleg színárnyalataihoz (a sárga, rose gold és vörös arany). Ezek a színek intenzívebbé teszik a rubinkristály alapszínét. Manapság a fehér arany trendből kifolyólag egyre gyakrabban látunk rubin követ, fehér színű alapfémben. Ezekben az esetekben ajánljuk, hogy gyémánttal párosítsák, melynek hatására a központi kő még inkább előtérbe kerül.

Rubin és asztrológia

A rubin a július hónap születési köve. A kos, oroszlán és skorpió csillagjegyek kiemelt kristálya. Az asztrológiában ez a kő az elégedett szerelem jele. Talizmánként, gyűrűben és medálban egyaránt hordják.

Legjelentősebb lelőhelyek a világban

A rubinok a világ különböző részein megtalálhatók, a legjelentősebb lelőhelyek: Mianmar (Burma), Thaiföld, Mozambik, Srí Lankán, Madagaszkár, Tanzánia, stb. A kereskedelemben a burmai rubinoknak van a legmagasabb áruk.