1) Üzemeltető adatai:

Cégnév: Zerno Termeltető, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.
Székhely: Győrffy István utca 1/a, 1089 Budapest
Adószám: 11960063-2-42

PR szám:6836

Cégjegyzékszám: 0109300760

Kibocsájtó cégbíróság: Csongrád Megyei Cégbíróság
Szerződés nyelve: Magyar
Elektronikus elérhetőség: info@gyemantelet.hu
Telefonos elérhetőség: +36307732325

2) A webáruházunkban megvásárolható termékek:

a) Befektetési célú gyémántok, melyek nemzetközi vagy cégünk által kiállított tanúsítvánnyal rendelkeznek.
b) Arany-,  gyémánttal és egyéb drágakővel elkészített ékszerek. Ékszereink 95% magyar ötvösök által előállított egyedi, prémium minőségű termék.

*A megvásárolni kívánt termékek képei megtalálhatók weboldalunkon a termékleírások mellett, de kérjük vegyék tudomásul, hogy egyes termékek képei csak illusztrációkét szolgálnak.

3) Termékek árai:

A webshopunkon található termékek árait Bruttó árakon tüntettük fel. Fenntartjuk a jogot az árak egyoldalú, bejelentés nélküli megváltoztatására. Az esetleges programhibákból vagy elírásokból eredő károkért cégünk nem vállal felelősséget. Az esetleges hibák elkerülése érdekében, a megrendelés után felvesszük önökkel a kapcsolatot egy végleges egyeztetésre.

4) Regisztráció:

A regisztráció a weboldálunkon ingyenes, de ha valaki nem szeretne regisztrálni a vásárláshoz, akkor nem kötelező.

A regisztrációs folyamat elindítását a regisztráció gombra kattintva kezdhetjük meg. A webshop szerződésének feltételei elfogadása után, értelemszerűen töltsük ki a regisztrációs lapot (a sikeres regisztrációhoz, csillaggal ellátott sorok kitöltése kötelező). A forma kitöltése után kérjük kattintson a REGISZTRÁL gombra, hogy sikeresen felvehessük adatait.

Minden terméket, webáruházunkban „online” tud megrendelni. A vásárláshoz, az új vásárlóknak, nem kötelező a regisztráció. A megrendeléseket elektronikus levélben (e-mailben) és/vagy telefonon, lehetőség szerint, 1 munkanapon belül visszaigazolunk. A megrendelt termékeket, készlettől függően (vagy igazítástól) 8-24 munkanapon belül szállítjuk. A raktáron levő termékeket 2-5 munkanapos szállítási határidővel vállaljuk. A raktáron levő, de igazítást kért termékekre (például gyűrűk újraméretezésénél) 4-16 munkanap, valamint az egyénileg megrendelt termékekre a határidő  20-28 munkanap.
Az egyéni megrendelésre készített termékek súlya +-5%-ban térhetnek el a weboldalunkon feltüntetett termékekétől. A rendelésre gyártandó termékek előállítása és azok előzetesen megadott határideje a teljes összeg befizetése után kezdődik.
Cégünk fenntartja a jogot a megrendelt és visszaigazolt termékek egyoldalú visszautasítására. Amennyiben a termék visszautasításra kerül, de a megrendelő már részben vagy teljes egészében kifizette, cégünk a megrendelőnek (vásárlónak) a visszautasítástól számított 5 munkanapon belül a befizetett összeget maradéktalanul visszatéríti.

Megrendelés menete:

 

A kiküldött csomag A TERMÉKET, a SZÁMLÁT és a TANÚSÍTVÁNYT tartalmazza. A csomagtartalmát átvételkor minden esetben ellenőrizze le és csak akkor vegye át ha rendben találja azt. Amennyiben bármilyen minőségbeli gond merülne fel, jegyzőkönyvet vegyenek fel és ne vegye át a csomagot. A jegyzőkönyvnek minden esetben tartalmaznia kell a minőségbeli vagy a probléma valós okát és a futár vagy a postás igazoló aláírását. A jegyzőkönyvet két példányban kérjük előállítani és az egyik példányt a termékkel együtt a postásnak vagy futárnak visszaadni. Utólagos jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem fogadunk el.

*A beküldött megrendelés megváltoztatható, amennyiben a raktáron levő terméke(ke)t még nem postáztuk ki vagy amíg a megrendelésre készítendő terméke(ke)t nem kezdtük el előállítani. Ilyen esetekben a megrendelés megváltoztatásának igényét kérjük email-ben és ha lehetséges telefonon keresztül is egyeztetni. Minden esetben a megrendelés megváltoztatásának elfogadásához NÉLKÜLÖZHETETLEN az írásos kérelem (email cím: info@gyemantelet.hu).

6) Információk a házhoz szállításról:

Magyarországon belül az árut 30.000 Ft-ig a Magyar posta szállítja. 30.000 Ft-tól az MPL futárszolgálat kézbesíti. A magyar posta által kézbesített csomagot vagy levelet (méretétől függően), ajánlott, térítvényes, elsőbbségi és érték-nyilvántartva adjuk fel. A kiszállítási díj Magyarország területén 1500 Ft.

Abban az esetben, ha a vevő munkanapokon expressz 24 órás szállítást kér (amennyiben a termék raktáron van) Budapest területén 8000 Ft számolunk fel figyelmen kívül hagyva a megrendelt áru értékét. Jelenleg ez a lehetőség csak Budapest területére vonatkozik.
A csomagot minden esetben a megrendelőnek vagy az áru megrendelésekor a megrendelő által megadott személynek kell átvenni. Amennyiben a csomagot nem veszik át és a futárszolgálat vagy a posta visszahozza, a vásárlóval való ismételt egyeztetése után és pót- kiszállítási díj fejében ismét elküldjük. Ha erre a vevő nem tart igényt, az áru árából levonjuk a kiszállítás díját valamint a vele járó bankköltségeket (ez a teljes összeg 1,5%-át teszi ki) és a maradék összeget 8 munkanapon belül visszautaljuk a vásárlónak.
Az EU egész területére és a volt Jugoszláv köztársaságok (Macedónia, Szerbia, Montenegró, Bosznia és Hercegovina valamint Horvátország) területeire is szállítunk . Ezekben az esetekben csakis előrefizetés után küldjük el az árut. A megrendelés menete, itt sem tér el a szokványostól.
*Amennyiben Magyarországon kívül, de az EU területén belül céges rendelés történik, akkor csakis a teljes összeg NETTO összeg (azaz ÁFA nélkül) kerül kiszámlázásra.

7) Elállás joga:

A távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II. 5.) Korm. Rendelet szabályzása értelmében a vevő a termék kézhezvételétől 15 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől.
Azokat a vevőket, amelyek az elállás jogát gyakorolni kívánják, a visszaszállítás költségén kívül egyéb költségek nem terhelik. A visszaküldött árut csak hiánytalan állapotban áll módunkban visszavenni. Figyelem: Cégünk a nem rendeltetés szerű használatból adódó kár megtérítését követelheti!

*Az elállás joga NEM vonatkozik: azokra a termékekre amelyeket a fogyasztó kifejezett kérésére állítottak elő, egyéni megrendelésre előállított áru, átméretezett termékek, termékben levő kövek cseréje után, utólagos színes ródiumozás vagy egyéb színű aranyozás kérése után sem.
*A kormányrendelet értelmében cégünk a visszaküldött (hiánytalan és kifogásolhatatlan állapotú) termék visszaérkezését követően legkésőbb 30 munkanapon belül köteles annak vételárát a vevő részére visszatéríteni.

Az elállás jogának gyakorlásának menete:

 

8) Garancia:

Minden termékünkre Három ÉV garanciát adunk. A garancia nem vonatkozik a nem rendeltetés szerű használatból eredendő hibákra (sérülésekre). A garanciális kijavítást vagy kicserélést csak akkor kérhet, ha a termék minden alkotóelemével (Például: ha egy gyémántgyűrűből kiesik a gyémánt, csak akkor állíthatjuk helyre ha a drágakövet is mellékelik), tanúsítványával és számlával rendelkezik. Amennyiben nem rendeltetésszerűen használják ékszereiket és azok megsérülnek, még mindig igényelhetnek javítást, de csak egy általunk meghatározott és kiszabott szolgáltatási díj ellenében. A rendeltetés szerű használatból eredő garanciális hibákat kérjük e-mailben jelezni az info@gyemantelet.hu címre és a tárgyszóban feltüntetni a GARANCIÁLIS hiba szót nagybetűkkel. Ezután felvesszük önnel a kapcsolatot és tájékoztatjuk a garancia érvényesítésének a menetéről. Az ilyen hibákat igyekszünk minél előbb megoldani, de legkésőbb a hibás ékszer kézhezvételétől számított 14 munkanapon belül.

* Kérjük gondosan figyeljen ékszereire és azok használataira. Kerülje az ékszerei és a különböző vegyszerek érintkezését beleértve a kozmetikumokat, tisztítószereket, festékeket, stb.. Ha csak lehetséges NE viseljen ékszert nehéz fizikai munkák végzésekkor. A garancia nem vonatkozik a használatból eredő kopásokra! Csak ékszer tisztításra alkalmas vegyszerekkel és törlőkkel tisztítsa ékszereit vagy ha erre nincs lehetősége tisztíttassa ékszerésznél!

9) Regisztrációs adatok törlése és módosítása:

A Regisztráció folyamán megadott adatok módosítását vagy törlését rendszerünkből bármikor kérheti. A művelethez csak vegye fel velünk a kapcsolatot. A kapcsolat felvételt megteheti a kapcsolat menüpontban megadott módokon.

10) Hírlevél:

Hírlevelünkre bármikor fel és le tud iratkozni a kapcsolat menüpontban a hírlevél kulcsszó alatt. Emellett hírlevelünkre a regisztráció folyamán is feliratkozhat.

11) Jogi információk és azok változtatásai:

A Weboldalunkon található általános szerződés feltételeit bármikor egyoldalúan bejelentés nélkül megváltoztathatjuk, azonban ilyen változásoknál megpróbáljuk levélben értesíteni a regisztrált vásárlóinkat.

***A jelen általános szerződés esetén a nem szabályozott kérdésekben a PTK, a 17/1999 (II.5.) kormányrendelet valamint az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások és az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások bizonyos kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezések az irányadóak.