Rozé arany buton csúszka gyémánt medál lánccal 0.121ct

155 610 Ft

A medálban található gyémánt SI tisztaságú és L (Cape) színű. A kő briliáns csiszolású. Az ékszer hossza 42cm, még a medál átmérője 5.3 mm.

A medál teljes súlya 1.75g.

Medál

Medál

14K - .585

Színe: Rosé

Súlya: 1.75g

Leírás

Rozé arany buton csúszka gyémánt medál lánccal 0.121ct

Rozé arany buton csúszka gyémánt medált magyar ötvös készítette. A medálban található gyémánt SI tisztaságú és L (Cape) színű. A kő briliáns csiszolású. Az ékszer hossza 44cm, még a medál átmérője 5.3 mm. Amennyiben a kedves vásárlónk, egyéb tisztaságú és színű kővel szeretnék, akkor egyedileg az is megoldható. Az egyéni elképzelésre személyes találka után adunk árat.

Rozé arany buton csúszka gyémánt medálhoz ajánljuk az arany gyémántköves gyűrűinket, a gyémánt köves eljegyzési gyűrűket és a gyémánt köves fülbevalóinkat.

A medál a lánc szerves részét képezi, nem levehető.

A rozé arany buton csúszka gyémánt medál kövének jobb megértése érdekében, olvassa el gyémántismertetőnket

A gyémánt legfontosabb tulajdonságait a 4C-vel azaz Carat (karát), Clarity (tisztaság), Color (szín) és Cut(csiszolás)-al értelmezhetjük legkönnyebben. Carat (karát), jele a “ct”. 1 karát pontosan 0,2 grammnak felel meg.

Clarity (tisztaság), meghatározására a nemzetközi szabványt alkalmazzuk. Ez a szabvány 7 nagy csoportot különböztet meg: IF (a legjobb minőség) azaz lupe tiszta, zárványmentes, VVS (tovább osztható VVS1 és VVS2-re) ami nem más mint nagyon nagyon kicsi zárvány, VS (tovább osztható VS1 és VS2-re) egyenlő nagyon kicsi zárvány, SI azaz kis zárvány (tovább osztható SI1, SI2 és SI3-ra), Pique 1 vagy I1 ami annyit tesz mint szabad szemmel látható zárvány, Pique2 röviden I2 nagyobb zárványok és végül a Pique 3 vagy csak I3 durva zárványok. Az alábbi kép példaként ábrázolja a zárványok arányának mennyiségét a különböző kategóriákban.

Color (szín), ennél a pontnál két nagy csoportot különböztetünk meg, a fehér gyémántokat és a színes gyémántokat.A fehér gyémántoknál a gyémánt színét betűkkel határozzuk meg, amiket aztán csoportosítunk. A betűk skálája D-től Z-ig van meghatározva, ahol D a színtelen vagyis a teljesen fehér (legjobb szín) és a Z az meg a halvány sárga színt ábrázolja (legrosszabb színminőség), nem összekeverendő a sárga gyémánttal. A színeket a következő csoportokban csoportosítjuk: River (D,E), Top Wesselton (F,G), Wesselton (H), Top Crystal/Crystal (I,J), Top Cape (K,L) és Cape Yellow (M,Z). Az ábra a GIA szín összehasonlító ábrája, ahol a fehér gyémántok nagyobb színeltérését láthatjuk.

Cut (csiszolás), alapján határozható meg a gyémánt formája. A következő csiszolási formák a legelterjedtebbek: briliáns (kerek), princess (négyszög), emerald, ovális, csepp, asscher, marquise, trillion (háromszög) és a szív.

 Facebook oldalunkon a gyémánt medál mellet, több termékünk videója és képe is megtalálható.