Eljegyzési gyémánt gyűrű 0.168 ct fehér aranyból

253 110 Ft

Eljegyzési gyémánt gyűrű 0.168 ct ct. A gyűrűben található gyémánt VS1 tisztaságú és G (Top Wesselton) színű. A kő 0.168ct súlyú és briliáns csiszolású.

Eljegyzési gyűrű

Engedélyezett utánrendelésre

Eljegyzési gyűrű

14K - .585

Színe: Fehér

Súlya: 1.60 g

Leírás

Eljegyzési gyémánt gyűrű 0.168 ct.

Eljegyzési gyémánt gyűrű 0.168 ct. A gyűrűben található gyémánt VS1 tisztaságú és G (Top Wesselton) színű. A kő 0.168ct súlyú és briliáns csiszolású. Amennyiben a kedves vásárlónk, egyéb tisztaságú és színű kővel szeretné, akkor az is megoldható.  Továbbá gyűrűinknél, nemcsak a gyémánt színén és tisztaságán lehet változtatni, hanem az arany színét és finomságát is. Ha kedves vásárlónk úgy dönt, hogy egyediesíteni szeretné rendelését, akkor személyesen fáradjon be üzletünkbe és kérjen egyedi, testre-szabott árajánlatot.
Méret:54

Eljegyzési gyémánt gyűrű 0.168 ct – hoz ajánljuk arany gyémántköves fülbevalóinkat, karikagyűrűinket, és medáljainkat.

Eljegyzési gyémánt gyűrű 0.168 ct kövének jobb megértése érdekében, kérjük olvassa el gyémánt ismertetőnket:

Eljegyzési gyémánt gyűrű 0.168 ct – ban levő kő paramétereinek megértése érdekében, olvassa el rövid tájékoztatónkat.

A gyémánt legfontosabb tulajdonságait a 4C-vel azaz Carat (karát), Clarity (tisztaság), Color (szín) és Cut(csiszolás)-al értelmezhetjük legkönnyebben. Carat (karát), jele a “ct”. 1 karát pontosan 0,2 grammnak felel meg.

Clarity (tisztaság), meghatározására a nemzetközi szabványt alkalmazzuk. Ez a szabvány 7 nagy csoportot különböztet meg: IF (a legjobb minőség) azaz lupe tiszta, zárványmentes, VVS (tovább osztható VVS1 és VVS2-re) ami nem más mint nagyon nagyon kicsi zárvány, VS (tovább osztható VS1 és VS2-re) egyenlő nagyon kicsi zárvány, SI azaz kis zárvány (tovább osztható SI1, SI2 és SI3-ra), Pique 1 vagy I1 ami annyit tesz mint szabad szemmel látható zárvány, Pique2 röviden I2 nagyobb zárványok és végül a Pique 3 vagy csak I3 durva zárványok. Az alábbi kép példaként ábrázolja a zárványok arányának mennyiségét a különböző kategóriákban.

Color (szín), ennél a pontnál két nagy csoportot különböztetünk meg, a fehér gyémántokat és a színes gyémántokat.A fehér gyémántoknál a gyémánt színét betűkkel határozzuk meg, amiket aztán csoportosítunk. A betűk skálája D-től Z-ig van meghatározva, ahol D a színtelen vagyis a teljesen fehér (legjobb szín) és a Z az meg a halvány sárga színt ábrázolja (legrosszabb színminőség), nem összekeverendő a sárga gyémánttal. A színeket a következő csoportokban csoportosítjuk: River (D,E), Top Wesselton (F,G), Wesselton (H), Top Crystal/Crystal (I,J), Top Cape (K,L) és Cape Yellow (M,Z). Az ábra a GIA szín összehasonlító ábrája, ahol a fehér gyémántok nagyobb színeltérését láthatjuk.

Cut (csiszolás), alapján határozható meg a gyémánt formája. A következő csiszolási formák a legelterjedtebbek: briliáns (kerek), princess (négyszög), emerald, ovális, csepp, asscher, marquise, trillion (háromszög) és a szív.

Az eljegyzési gyémánt gyűrű 0.168 ct mellett,  Facebook oldalunkon több termékünk videója és képe is megtalálható.

Az Eljegyzési gyémánt gyűrű 0.168 ct -al magyar ötvös készítette.

Amennyiben nem szeretne bányászott gyémántot vásárolni (mert fontos önnek a környezettudatosság), kérem tekintse meg növesztett (laboratóriumban előállított) gyémánttal készített eljegyzési gyűrűinket.