Akció!
Akoya tenyésztett gyöngysor
Akoya tenyésztett gyöngysor  b

Akoya tenyésztett gyöngysor gyémánt köves zárral 0.1ct

Ár: 365 000 Ft 327 000 Ft

Anyag fajta

14K - .585

Ékszer fajta

Eljegyzési gyűrű

Ékszer színe

Fehér

Súly

3.09g

A gyöngyök, sós vízi akoyák, melyek átmérője 6,5-7 mm-ig terjed.  A fehér arany zárszerkezet .585% finomságú (14K) aranyból készült ,melyet 12 darab (elöl 6db és hátul 6db) VS tisztaságú és I-H színű briliáns csiszolású gyémántok díszítenek.

Termékleírás

Akoya tenyésztett gyöngysor gyémánt köves zárral 0.1ct

Elegáns kiemelkedő lüszterrel rendelkező csomózott tenyésztett akoya gyöngysor, mely gyémántokkal díszített fehérarany zárral ellátott.  A gyöngyök, sós vízi akoyák, amelyek átmérője 6,5-7 mm-ig terjed.  A fehér arany zárszerkezet .585% finomságú (14K) aranyból készült, amelyet 12 darab (elöl 6db és hátul 6db) VS tisztaságú és I-H színű briliáns csiszolású gyémántok díszítenek.

Az akoya tenyésztett gyöngysor mellé ajánljuk arany gyémántköves fülbevalóinkat, gyűrűinket és karláncainkat.

Akoya tenyésztett gyöngysor gyémánt köves zárral 0.1ct  köveinek jobb megértése érdekében, kérjük olvassa el gyémánt ismertetőnket:

A gyémánt legfontosabb tulajdonságait a 4C-vel azaz Carat (karát), Clarity (tisztaság), Color (szín) és Cut(csiszolás)-al értelmezhetjük legkönnyebben. Carat (karát), jele a “ct”. 1 karát pontosan 0,2 grammnak felel meg.

Clarity (tisztaság), meghatározására a nemzetközi szabványt alkalmazzuk. Ez a szabvány 7 nagy csoportot különböztet meg: IF (a legjobb minőség) azaz lupe tiszta, zárványmentes, VVS (tovább osztható VVS1 és VVS2-re) ami nem más mint nagyon nagyon kicsi zárvány, VS (tovább osztható VS1 és VS2-re) egyenlő nagyon kicsi zárvány, SI azaz kis zárvány (tovább osztható SI1, SI2 és SI3-ra), Pique 1 vagy I1 ami annyit tesz mint szabad szemmel látható zárvány, Pique2 röviden I2 nagyobb zárványok és végül a Pique 3 vagy csak I3 durva zárványok. Az alábbi kép példaként ábrázolja a zárványok arányának mennyiségét a különböző kategóriákban.

Color (szín), ennél a pontnál két nagy csoportot különböztetünk meg, a fehér gyémántokat és a színes gyémántokat.A fehér gyémántoknál a gyémánt színét betűkkel határozzuk meg, amiket aztán csoportosítunk. A betűk skálája D-től Z-ig van meghatározva, ahol D a színtelen vagyis a teljesen fehér (legjobb szín) és a Z az meg a halvány sárga színt ábrázolja (legrosszabb színminőség), nem összekeverendő a sárga gyémánttal. A színeket a következő csoportokban csoportosítjuk: River (D,E), Top Wesselton (F,G), Wesselton (H), Top Crystal/Crystal (I,J), Top Cape (K,L) és Cape Yellow (M,Z). Az ábra a GIA szín összehasonlító ábrája, ahol a fehér gyémántok nagyobb színeltérését láthatjuk.

Cut (csiszolás), alapján határozható meg a gyémánt formája. A következő csiszolási formák a legelterjedtebbek: briliáns (kerek), princess (négyszög), emerald, ovális, csepp, asscher, marquise, trillion (háromszög) és a szív.

Az akoya tenyésztett gyöngysor mellett,  Facebook oldalunkon több termékünk videója és képe is megtalálható.

Főkő

Fő kő megnevezése

Gyöngy

Csiszolás

Cabochon

Szín

Egyedi

Tisztaság

Egyéb

Kiegészítő kő

Kiegészítő kő megnevezés

Gyémánt

Darabszám

12

Súly

0,10

Csiszolás

Brill

Szín

Top Crystal

Tisztaság

VS